19 augusti 2010

Steg för steg

Såhär går det till att täcka en tårta med sugarpaste eller marsipan om man vill.

Såhär ser tårtan ut när jag fyllt den med innehåll.
Nu kan det roliga börja!

Viktigt att jobba på att grunden blir bra. Då blir det enklare att få en snygg tårta sen.
Vill man ha raka kanter är det bra med ett snurrfat som visas på bilden.


Nästa steg är att täcka tårtan med smörkräm.
Detta smakar både gott och förhindrar fukten i moussen att tränga igenom sugarpasten och göra tårtan "svettig". Använd mjukt smör!

Sådär. Smörkrämen hjälper också till att få bort ojämnheter.

Dags att kavla ut sugarpasten. I detta fallet har jag färgat sugarpasten grön först.


Klart! Kavla sugarpasten större än tårtan. Snåla inte, det blir mycket enklare om man har för mycket och kan skära bort istället.



Det lite svårare momentet är att sedan lyfta upp sugarpasten utan att den går sönder.
Använd gärna en kavel till hjälp.

Here we go!


Lägg sugarpasten centrerat över tårtan.

Sugarpasten ligger på plats över tårtan.


Jämna till och jobba bort eventuella luftbubblor med hjälp av en sk. "smoother"

Kanterna också.


Skär sedan bort överflödig sugarpaste med en kniv.


Sedan kan man jämna till och ta bort ytterligare sugarpaste runt kanterna tills man är nöjd. Nu kan vi börja dekorera. Hur tårtan blev kan du se i ett annat inlägg :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar